شرح وظایف گروه بهبود تغذیه
۱- ارتقاء سطح فرهنگ و سواد تغذیه ای جامعه
الف) در سطح پرسنل
- برگزاری کارگاه های توانمند سازی حضوری و کارگاه های غیر حضوری جهت کارشناسان تغذیه و مراقبین سلامت
- نظارت و پایش از نحوه ارائه خدمات تغذیه ای به گروه های هدف کودکان، مادران در خصوص نغذیه در دوران بارداری و شیردهی ، تغذیه در سنین مدرسه ، میانسالان و سالمندان توسط کارشناسان تغذیه و مراقبین سلامت
ب) در سطح عموم مردم
- برگزاری مناسبتهای تغذیه ای ( بسیج ملی تغذیه سالم ، روز جهانی غذا ، روز جهانی تخم مرغ ) و مشارکت در برگزاری سایر مناسبتهای بهداشتی با دیگر گروه ها ( هفته سلامت، روز جهانی دیابت، سرطان و .... )
- تهیه رسانه های آموزشی ( پمفلت و پوستر و .......) جهت عموم مردم
-اجرای طرح های کشوری برحسب مورد ( بررسی الگوی مصرف غذایی )
ج) در سطح مراکز جمعی کار، کارکنان دولت و زنان جوامع روستایی
- برگزاری نشت های مشترک کارشناسی با سازمانها
- تهیه متون آموزشی و برگزاری همایش بین بخشی با موضوعات تغذیه در مراکز کار جمعی
۲-پیشگیری از بروز سوء تغذیه ( لاغری، اضافه وزن و چاقی )
الف) پایش رشدکودکان، ارزیابی و بررسی های تغذیه ای موثر در رشد آنها و انجام مداخله جهت بهبود تغذیه کودکان با:
- اجرای برنامه مشارکتی ـ حمایتی بهبود وضعیت تغذیه کودکان زیر ۵ سال دارای سوء تغذیه با کمیته امداد امام خمینی (ره)
- اجرای برنامه تامین یک وعده غذای گرم در روستا مهدها با اداره بهزیستی
ب) نظارت بر مواد غذایی بوفه مدارس و پایگاههای تغذیه سالم در مدارس با مشارکت بهداشت محیط
ج) نظارت و پایش بر نحوه ارائه مراقبت از مادران باردار و ارائه مشاوره تغذیه
د) نظارت و پایش بر نحوه ارائه مشاوره تغذیه به گروه های سنی جوانان، میانسالان و سالمندان
۳- پیشگیری از بروز کمبود ریزمغذیهای ضروری و بیماریهای ناشی از کمبود آنها:
الف) ید و برنامه های پیشگیری از کمبود آن :
- دبیر کمیته دانشگاهی برنامه IDD و تشکیل کمیته های آن
- انجام بررسی میزان ید ادرار در دانش آموزان ۸ تا ۱۰ ساله مدارس تحت پوشش دانشگاه
- پایش نمک های خوراکی مصرفی خانوارهای روستایی توسط بهورزان برحسب نیاز
- یدسنجی در مدارس روستایی توسط بهورزان برحسب نیاز
ب) مکمل یاری با آهن و ویتامین D:
- اجرای برنامه مکمل یاری در گروههای آسیب پذیر و در معرض خطر زنان باردار ؛ کودکان زیر ۵سال، میانسال و سالمند
- اجرای برنامه مکمل یاری با آهن و ویتامین D در مدارس راهنمایی و دبیرستاتهای دخترانه با: (برگزاری کمیته های استانی با آموزش و پرورش ، برآورد مکمل مورد نیاز ، پایش و نظارت بر اجرای برنامه و انجام مداخله)
ج) مکمل یاری با ویتامین آ + د :
- برآورد و تامین مکمل آ+ د برای کودکان زیر ۲ سال
۴- مدیریت تغذیه در بحران :
- ( قبل از بحران )
- توانمند سازی کارشناسان تغذیه در مدیریت تغذیه در بحران ( برگزاری کارگاه، جلسات آموزشی و ...)
- تهیه نقشه آسیب پذیری و ناامنی غذایی کشور، جمع آوری و به روز نگه داشتن شاخصهای وضعیت تغذیه به تفکیک استانها
- تدوین سبد غذایی مطلوب و ارائه به سازمان های مسئول تهیه و توزیع غذا
- تبادل توافقنامه ها و پروتکلهای همکاری درون بخشی ، بین بخشی و یا بین المللی به منظور استاندارد نمودن کمکهای غذایی
- ( حین بحران)
- هماهنگی با ستاد حوادث غیر مترقبه به منظورنظارت بر توزیع سبدهای غذایی
- ارزیابی سریع وضعیت تغذیه جمعیت منطقه تحت تاثیر بحران
- (پس از بحران)
- انجام بررسی های دقیق تر (Surveys) به منظور ارزیابی تغذیه مردم حادثه دیده
- طراحی برخی مداخلات مناسب بهداشتی – تغذیه ای
- پایش و ارزشیابی ازاجرای مداخلات
دفعات مشاهده: 5346 بار |
دفعات چاپ: 433 بار | دفعات ارسال به دیگران: 0 بار |
0 نظر