دانشگاه علوم پزشکی ایران
Iran University of Medical Sciences
  • آموزش
  • گروه‌های آموزشی
  • پژوهش
  • اساتید
  • دانشجویان
  • کارکنان
  • روابط عمومی
  • فناوری اطلاعات
 
 به روزرسانی: 1401/3/7

بازدیدهای 24 ساعت گذشته: 12314
بازدیدهای روز جاری: 12314
کاربران حاضر در پایگاه: 0

 

به گزارش روابط عمومی دانشکده طب ایرانی آنچه از یبوست و درمان آن در طب سنتی ایرانی باید دانست:

 | تاریخ ارسال: 1397/9/17 | 
به گزارش روابط عمومی دانشکده طب ایرانی؛ یکی از شایع‌ترین شکایت بیماران در سلامتکده‌های طب سنتی ایرانی، بروز یبوست می‌باشد. به همین علت امروز تصمیم گرفتیم با خانم دکتر نسرین بعیری متخصص طب سنتی سلامتکده بهشت دانشگاه علوم پزشکی ایران در این رابطه به گفتگو بنشینیم. آنچه در ادامه میخوانید توضیحات دکتر بعیری در رابطه با یبوست از دیدگاه طب ایرانی می‌باشد. با ما همراه باشید:
با افزایش زندگی ماشینی و افزایش میزان بی‌تحرکی در افراد، بروز یبوست شدت یافته است. یبوست علاوه بر اینکه احساس ناراحتی و کسالت برای فرد مبتلا ایجاد می‌کند بلکه زمینه‌ساز بروز سایر بیماری‌ها نیز می‌شود.
داشتن اجابت مزاج طبیعی از اصول ششگانه حفظ سلامتی در دیدگاه طب سنتی ایرانی است. طبق این دیدگاه جهت داشتن حداکثر سلامتی شش اصل مهم و ضروری باید مدنظر قرار گیرد: داشتن هوای مناسب و سالم، خواب و بیداری مناسب، اصول تغذیه صحیح، حرکت و ورزش سلامت محور، مدیریت صحیح اعراض نفسانی و استفراغ و احتباس صحیح.
به زبان ساده‌تر استفراغ و احتباس یعنی مواد مفید در بدن حفظ شده و مواد مضر از بدن خارج شود. اگر به هردلیلی عکس این حالت رخ دهد زمینه‌ساز بروز بیماری‌ در فرد می‌گردد. در زمان بروز یبوست مواد مضر بدن در بدن تجمع یافته و فرد مستعد ابتلا به سایر بیماری‌ها می‌شود.
آنچه در درمان‌های حکمای قدیم و همچنین پزشکان متخصص طب سنتی ایرانی در فرد مبتلا به یبوست مهم می‌نماید، در گام نخستین رعایت اصول صحیح غذا خوردن است. خوب جویدن غذا به گونه‌ای که شیرابه مناسبی در اختیار معده قرار گیرد کمک به‌سزایی در بهبود عملکرد روده‌ها و رفع یبوست ایفا می‌کند.
نکته دیگری که باید خوانندگان مدنظر قرار دهند عدم مصرف مایعات در زمان مصرف غذا است. افراد باید یک ساعت قبل و در طی غذا خوردن و یک ساعت بعد از صرف غذا از نوشیدن هرنوع مایعات (آب، دوغ، نوشابه و...) پرهیز نمایند [استثنا در این مورد افراد با مزاج معده گرم است که می‌توانند میزان اندکی آب در کنار غذا بنوشند].
تدابیر دیگری که در افراد مبتلا جهت کاهش علایم و عوارض می‌توان بکار بست به شرح زیر است:
چرب کردن بخش تحتانی شکم با روغن مناسب و ماساژ شکم در جهت عقربه‌های ساعت که سبب بهبود عملکرد روده‌ها می‌شود.
مصرف فرآورده‌های انجیر و مویز به ویژه در افرادی که گرمی مزاج زیادی ندارند و آلو و تمرهندی در افراد دارای مزاج گرم
سوپ تهیه شده از از گوشت تکه تکه شده (ترجیحا سینه مرغ یا بلدرچین) به میزان 200 گرم، اسفناج خرد شده 200گرم، کدو 3 عدد، برنج نصف لیوان، ماش و جو پوست کنده از هرکدام نصف لیوان و نمک به میزان لازم. فرد مبتلا با توجه به شدت علایم می‌تواند در هفته 2 تا چندبار این سوپ را در برنامه غذایی خود بگنجاند. مصرف سالاد مناسب یک ساعت بعد از غذا توصیه می‌شود. (باید توجه شود که رژیم غذایی بهتر است بعد از سه هفته مصرف مجددا ارزیابی توسط متخصص طب سنتی انجام شود)
رعایت ساعت مناسب خواب و بیداری: مناسب‌ترین زمان برای خوابیدن 2 تا 3 ساعت بعد از غروب آفتاب می‌باشد. خوابیدن در این زمان عملکرد سیستم درونی بدن را تنظیم می‌کند.
انجام ورزش متناسب با فرد، میزان حرکت و فعالیت روده‌ها را افزایش داده و منجر بهبود عملکرد روده‌ها و کاهش یبوست می‌شود.نکته‌ای که خوانندگان عزیز باید بدان توجه داشته باشند یبوست شدید و مقاوم به درمان همراه با درد شکمی است. در این مواقع مراجعه به پزشک قطعی بوده و می‌بایست از مصرف خودسرانه دارو جدا پرهیز کرد.
خبر: سیما کی‌خانی



CAPTCHA
دفعات مشاهده: 10072 بار   |   دفعات چاپ: 602 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر