دانشگاه علوم پزشکی ایران
Iran University of Medical Sciences
  • آموزش
  • گروه‌های آموزشی
  • پژوهش
  • اساتید
  • دانشجویان
  • کارکنان
  • روابط عمومی
  • فناوری اطلاعات
 
 به روزرسانی: 1401/3/7

بازدیدهای 24 ساعت گذشته: 13015
بازدیدهای روز جاری: 13015
کاربران حاضر در پایگاه: 0

 

توصیه‌های طب ایرانی برای پیشگیری از سوزش و ترش کردن معده در ماه مبارک رمضان

 | تاریخ ارسال: 1397/3/8 | 
به گزارش روابط عمومی دانشکده طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی ایران، با قرار گرفتن در ماه مبارک رمضان و آغاز فصل گرما توصیه‌های طب ایرانی برای روزه‌داران جهت پیشگیری از سوزش و ترش کردن معده توسط خانم دکتر محمدی، متخصص طب ایرانی و معاون آموزشی این دانشکده بیان شد.
از دیدگاه طب سنتی سوزش معده و ترش کردن آن می‌تواند به علت رطوبت زیاد در دهانه معده باشد که در این صورت احساس سوزش و ناراحتی با گرسنگی بهبود یافته و با مصرف غذا تشدید می‌شوند. علت دیگر ریختن زیاد از حد خلط سودای ترش بر دهانه معده است که در این صورت سوزش با غذا خوردن تسکین یافته (به علت اختلاط غذا با خلط موذی) و گرسنگی تشدید می‌یابد.

رعایت توصیه‌های زیر در بیماران دچار ترش کردن و سوزش معده مفید است:
  • رعایت آداب صحیح غذا خوردن
  • پرهیز از غذاهای غلیظ و نان‌هایی مثل نان فطیر و باگت که هضم خوبی ندارند.
  • اگر علت سوزش و ترش کردن از رطوبت باشد بهتر است به عنوان غذا از گوشت‌های لطیف و سریع‌الهضم مثل جوجه مرغ، بلدرچین، کبک و ... به صورت کبابی استفاده شود.
  • اگر علت سوزش و ترش کردن معده از فزونی ریختن خلط سوداست، استفاده از مربای آمله، مربای هلیله و شربت سکنجبین بزودی مفید واقع می‌شود.
  • مصرف مخلوط کنجد له شده و کوبیده با نبات، ترشی و رطوبت معده را برطرف می‌سازد.
  • استفاده از دم کرده بابونه، نعناع، رازیانه و بادرنجبویه نیز سوزش معده را تسکین می‌بخشد.



CAPTCHA
دفعات مشاهده: 3405 بار   |   دفعات چاپ: 140 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر