دانشگاه علوم پزشکی ایران
Iran University of Medical Sciences
  • واکسیناسیون مادران باردار
  • مطالب آموزشی حوزه سلامت
  • نشانی مراکز و پایگاه های سلامت تحت پوشش
  • لیست کشیک مراکز غربالگری نوزادان
  • سامانه های مرتبط
  • راهنمای مراجعین




هپاتیت های منتقله از راه خون

 | تاریخ ارسال: 1400/8/15 | 
هپاتیت یک بیماری شایع است که به علت التهاب کبد ایجاد میشود  این بیماری ناشی ازعوامل مختلف میباشدو در اثر انواع ویروسها ،داروها،الکل و جایگزینی بافت چربی و ... در کبد ایجادمی شود  وعلائم کلینیکی متفاوتی دارد بطوریکه این بیماری می تواند کاملاً ازنظرکلینیکی خفیف ویا بدون علامت باشد وگاهی آنقدر شدید است که باعث مرگ بیمارخواهد شد دراغلب موارد بیماری خودبخود خوب میشود وعارضه ای بجای  نمی گذارد ونوعB وC گاهی بطرف مزمن شدن پیشرفت میکند و حتی گاهی بیما ری در قسمتهای دیگر غیر از کبد تظاهر میکند.یکی از عوامل مهم هپاتیت های ویروسی،هپاتیت B میباشد  اهمیت هپاتیت  Bشیوع زیاد این بیماری و همچنین عوارض مهم کبدی و خارج کبدی است ،در حال حاضر سه چهارم مردم دنیا در نواحی با شیوع بالای آلودگی هپاتیت B  زندگی میکنند. بعدازدوره کمون بیماری تکثیرویروس به حداکثرمیزان خود میرسد وبدنبال آن ویروس در مایعات وترشحات بدن ظاهرمیشود ونکروز سلولهای کبدی همراه با پاسخ التهابی وتغییرات در آزمایشهای عملی کبد وعلائم ونشانه های آسیب کبدی خود را نشان می دهد . پاسخ ایمونولوژیک بدن رل مهمی را درمورد این بیماران ایفاد میکند ولی نقش آن درپاتوژنز بیماری کاملاً شناخته نشده است.
اهمیت بیماری در منطقه :
عفونت هپاتیت یک مشکل عمده بهداشتی در سراسر دنیاست. باتوجه به شیوع رفتارهای پر خطر جنسی در معتادان تزریقی، اعتیاد تزریقی بصورت عامل موثری جهت گسترش بیماری هپاتیت در سایر گروههای در معرض اجنماعی عمل میکند بنا بر این خطر بیماری هپاتیت در معتادان تزریقی فقط به خودشان محدود نیست در درجه اول شامل شرکای جنسی و فرزندان آنان و سپس سایر گروههای اجتماعی هم میشود.عفونت حاد و مزمن هپاتیت B سالانه منجر به بروز ۵۰۰۰۰۰  تا ۱۲۰۰۰۰۰ مرگ در دنیا می گردد.  بیش از ۲ میلیارد نفر از جمعیت دنیا با ویروس هپاتیت B آلوده شده اندو در حدود ۳۵۰ تا ۴۰۰ میلیون نفر از آنها ناقل HBV می باشند. در مناطقی از دنیا که شیوع بیماری کم است بیماری بیشتر نوجوانان و جوانان را درگیر می نماید.براساس طرح ملی سلامت و بیماری که در سال ۱۳۷۸ در کشور ما انجام گردید ۷/۱ درصد جمعیت عمومی HBsAg مثبت داشتند.بر اساس مطالعات انجام شده ایران جزء کشورهای با شیوع متوسط محسوب می گرددو به نظر می رسد ۳۵% ایرانیان با HBV برخورد داشته و ۲تا ۳ درصد جمعیت ناقل مزمن می باشند. اما در مناطق مختلف پراکندگی یکسانی ندارند.
شیوع HBV دربررسی اهداکنندگان خون در قزوین ۰۸/۱ درصد بوده است. شیوع هپاتیت D در جمعیت عادی ۴/۲ درصد ، در اهداکنندگان خون ۵/۲ درصد و در هپاتیت مزمن ۵ تا ۶ درصد است. در مجموع HBV یکی از شایع ترین علل بروز هپاتیت حاد و مزمن در بالغین و همچنین سیروز و هپاتوسلولارکارسینوما در ایران می باشد.

 
 
ردیف عنوان دانلود
۱ راهنمای کشوری مراقبت هپاتیت B
۲ اصول آموزشی هپاتیت های B , C
۳ راهنمای درمان هپاتیت c مزمن در ایران ویژه پزشکان عمومی



CAPTCHA
دفعات مشاهده: 2400 بار   |   دفعات چاپ: 203 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر