دانشگاه علوم پزشکی ایران
Iran University of Medical Sciences
  • گزارش تصویری
  • فیلم و صوت
  • درباره ما
  • سلامت و تندرستی
  • تاریخ شفاهی
  • انتصابات
  • معرفی گروههای آموزشی دانشگاه



درباره روابط عمومی
شماره های تماس با ما
پست الکترونیکیiumspr@iums.ac.ir
آدرس: اتوبان شهید همت بین شیخ فضل ا.. نوری و شهید چمران دانشگاه علوم پزشکی ایران مرکز همایشهای رازی روابط عمومی

شروع بهار و افزایش مسمویت های ناشی از مصرف قارچ  ها

 | تاریخ ارسال: 1401/1/30 | 
شروع بهار و افزایش مسمویت های ناشی از مصرف قارچ  ها
شروع بهار و افزایش مسمویت های ناشی از مصرف قارچ  ها
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی ایران نسبت به افزایش مسمومیت های ناشی از مصرف قارچ های سمی در فصل بهار هشدار داد.
به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی ایران؛ دکتر مهران ولائی با اشاره به  شرایط مساعد برای رشد قارچ های سمی در فصل بهار گفت: متاسفانه در این فصل موجی از مسمومیت های اتفاقی ناشی از مصرف خوراکی قارچ های خودرو و سمی بروز می کند.
به گفته وی آمار نشان می دهد در نیمه نخست سال ۱۴۰۰ تعداد ۸۲۸ مورد مراجعه به بیمارستان ها به دلیل مسمومیت با قارچهای خود رو و سمی گزارش شده بود که تهران بیشترین سهم را نسبت به سایر شهر ها داشت.
ولائی با بیان اینکه متاسفانه مصرف خوراکی قارچ های خود رو و سمی، منجر به نارسایی کبد و حتی مرگ می شود، افزود: این موارد با آموزش عمومی و اطلاع رسانی و ارائه هشدار به موقع قابل پیشگیری است.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی ایران خاطرنشان کرد: از مصرف قارچ های خود رو مخصوصا قارچ هایی که در کنار تنه درختان به ویژه درختان خشک شده می رویند و یا قارچ های جمع آوری شده به وسیله افراد بومی خودداری کرده و تنها قارچ هایی را که از طریق مراکز مجاز و در بسته بندی های استاندارد عرضه می شوند، مصرف کنید.
وی یادآور شد: شناسایی انواع خوراکی قارچ از انواع سمی بر اساس خصوصیات ظاهری مانند شکل، رنگ، بو، قوام و مزه مشکل بوده و فقط متخصصان و کارشناسان مجرب قارچ شناسی و گیاه شناسی این آگاهی را دارند که کدام قارچ غیر سمی است.
ولائی گفت: برخی از سموم موجود در قارچ های سمی، مقاوم به گرما بوده و فرآیندهای آماه سازی غذا مانند کباب کردن، آب پز کردن، سرخ کردن و بخار پز کردن قادر به تخریب کامل مواد سمی موجود در آنها نیستند.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی ایران در ادامه به علائم مسمومیت با قارچهای سمی پرداخت و اظهار کرد: در صورت بروز علایم و نشانه های گوارشی مانند تهوع، استفراغ و اسهال به صورت تاخیری یعنی ۵ تا ۱۲ ساعت پس از مصرف قارچ  باید هر چه سریعتر بیمار را به مرکز درمانی تخصصی مسمومیت ها منتقل کرد.
وی خاطرنشان کرد: هرگونه تاخیر در انتقال بیمار به مراکز درمانی تخصصی مسمومیت ها، سبب افزایش احتمال شکست درمان و حتی مرگ بیمار می شود. بنابراین با مشاهده علایم و نشانه های بالینی اولیه از هرگونه خوددرمانی پرهیز و بیمار را در اسرع وقت به بیمارستان منتقل کنید.
ولائی گفت: در صورت امکان، نمونه باقی مانده قارچ مصرف شده بیمار را برای شناسایی کادر پزشکی در بیمارستان به همراه داشته باشید.
پایان مطلب//
نازنین نادری


CAPTCHA
دفعات مشاهده: 811 بار   |   دفعات چاپ: 110 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر